Derde tijd Van Rouwendaal op 400 meter vrij

Van Rouwendaal zwemt naar limiet op 400 vrij

Sharon van Rouwendaal heeft zich bij de WK zwemmen in Kazan geplaatst voor de finale op de 400 meter vrije slag. Ze zwom de derde tijd in 4.05,02.

De langeafstandszwemster, die op het open water al twee keer zilver pakte, komt vanavond om 17.23 uur in actie in de finale.

Van Rouwendaal kan haar koffers voor Rio pakken, want zij was 1,19 seconden sneller dan de olympische limiet van 4.06.21.

Weertman klaar op 400 vrij

Ferry Weertman wist zich niet te plaatsen voor de finale van de 400 meter vrije slag. De tweevoudig winnaar van zilver in het open water eindigde in zijn serie als laatste met een tijd van 3.52,18. Dat was niet voldoende om zich te plaatsen voor Rio.

Verrassenderwijs grepen ook de Australiërs Mack Horton en David McKeon naast een finale. De twee kwamen niet verder dan plaats tien en elf. Alleen een plek bij de eerste acht volstond voor een finaleplaats.

Wereld- en olympisch kampioen Sun Yang plaatste zich als snelste voor de finale: 3.44,99.