NOS NieuwsAangepast

Vermiste vissers waarschijnlijk dood

De twee vissers die sinds vanmorgen bij Terschelling worden vermist zijn waarschijnlijk niet meer in leven. Volgens de kustwacht is dat met deze temperatuur nagenoeg onmogelijk, zelfs met een overlevingspak. De zoektocht is gestaakt.

Rond half vijf sloeg hun vissersboot bij Terschelling om. Kort daarvoor meldde de bemanning dat het schip op enkele kilometers ten noorden van het eiland in problemen was.

"Het contact werd ineens verbroken, het is snel gegaan", zegt de kustwacht.

Defensie

Van de drie opvarenden is één man gered, hij ligt in het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen. Hoe hij eraan toe is, is niet bekendgemaakt.

Het visserschip, de Harlingen 38, ligt nu ondersteboven, enkele honderden meters voor de kust van het eiland. Een reddingswerker heeft op de romp van het schip geklopt, maar kreeg geen antwoord.

Duikers kunnen het wrak nog niet in, omdat dat te gevaarlijk is. Het schip zal naar rustiger water worden gesleept door een berger.

Gestopt

De kustwacht riep ook de hulp in van Defensie. Diverse schepen in de buurt boden hulp aan.

De hele ochtend zijn duikers van de marine, vijf reddingsboten, collega-vissers en vier helikopters op zoek geweest naar de twee vermisten.

Sinds half een vanmiddag was het zoeken met helikopters gestopt. Later werden ook de duikers teruggeroepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl