De brand woedde bij een chemiebedrijf
NOS Nieuws

Brand verwoest chemiebedrijf Helmond

Een grote brand heeft een chemisch bedrijf in Helmond verwoest. In het pand van Addapt Chemicals werden onder meer milieuvriendelijke antischuimmiddelen voor lijm, inkt en verf gemaakt. Er zijn geen gewonden.

Het vuur brak rond 22.45 uur uit door onbekende oorzaak en sloeg al snel over naar andere bedrijven in hetzelfde pand. Al snel bleek dat het gebouw als verloren moest worden beschouwd.

De brand ging gepaard met veel rook. De brandweer, met 120 man aanwezig, liet het vuur gecontroleerd uitbranden. Even na 05.00 werd het sein brand meester gegeven.

Tanks

Omwonenden hebben knallen gehoord. Even werd vermoed dat die werden veroorzaakt door ontploffende tanks met oliehoudende stoffen, maar onderzoek wees uit dat brandende dakonderdelen de oorzaak waren.

Gevaar voor de omgeving is er niet geweest, meldt de gemeente Helmond. Er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel werd omwonenden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

De brand trok veel bekijks. De gemeente riep belangstellenden op om afstand te houden, zodat ze de hulpdiensten niet belemmerden in hun werk.

Grote brand bij chemisch bedrijf in Helmond

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl