Uschi Freitag in de finale van het schoonspringen op de driemeterplank bij de WK in Kazan
NOS Sport

Schoonspringster Freitag vrijwel zeker van Rio

Schoonspringster Uschi Freitag heeft op de WK in Kazan op de driemeterplank beslag gelegd op de negende plaats. Met een totaal van 305,10 punten voldeed ze tevens aan de limiet (305 punten) voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar.

De 25-jarige Limburgse, die aanvankelijk voor Duitsland uitkwam, verprutste haar voorlaatste sprong, de tweeënhalf contrasalto. Dankzij een prima slotsprong, tweeënhalve salto voorover met hele schroef, schoof ze nog iets op en wist ze nog net te voldoen aan de eis van NOC*NSF voor deelname in Rio.

Nog niet helemaal zeker

Toch is Freitag nog niet helemaal zeker van olympische deelname. Daarvoor moet ze bij de WK niet alleen bij de beste twaalf eindigen, maar ook bij drie verschillende wedstrijden een score van 305 punten of meer behalen. Met haar optreden in Kazan heeft de schoonspringster nu twee keer aan de limieteis voldaan. Dat zou betekenen dat Freitag nog een keer die score moet behalen in een wedstrijd.

De wereldtitel ging naar Shi Tingmao die met 383,55 haar landgenote He Zi (377,45) voorbleef en haar titel prolongeerde. Europees kampioene Tania Cagnotto (Ita) moest zich tevreden stellen met brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl