Dirk Kuyt redde de eer voor Feyenoord, zijn eerste treffer sinds zijn rentree

Feyenoord verliest kansloos van Olympiakos

Feyenoord heeft het laatste oefenduel voor de start van de eredivisie verloren. De Rotterdammers gingen in De Kuip kansloos onderuit tegen Olympiakos. Het werd 3-1 voor de Griekse landskampioen.

In de bijzonder matige eerste helft werd doelman Kenneth Vermeer gepasseerd door Franco Jara, Felipe Pardo en Kostas Fortounis. In de tweede helft zorgde aanvoerder Dirk Kuyt uit een strafschop voor de eindstand. Het was het eerste doelpunt voor Kuijt sinds zijn terugkeer in Rotterdam.

Dezelfde fouten als tegen Southampton

Onder leiding van de nieuwe trainer Giovanni van Bronckhorst maakt Feyenoord nog geen indruk. Er werd met 2-1 verloren van VVV-Venlo en Southampton was met 3-0 te sterk voor de Rotterdammers.

"We hebben dertig basisspelers", zei Van Bronckhorst na afloop. "Maar, dat moeten ze me wel iedere wedstrijd en training laten zien. Ik had verwacht dat we niet dezelfde fouten zouden maken als tegen Southampton. We hebben een wijze les geleerd."