Gregory Sedoc wordt gefeliciteerd of getroost door de mascotte van de NK atletiek in Amsterdam

Deur naar Peking blijft dicht voor winnende Sedoc en Bonevacia

Gregory Sedoc kan de wereldkampioenschappen in Peking vergeten. De 35-jarige hordenloper liep in Amsterdam overtuigend naar zijn zesde Nederlandse titel. Met zijn tijd (13,77 seconden) bleef hij echter ver verwijderd van de WK-limiet (13,47).

De Australiër Nicholas Hough, die buiten mededinging deelnam, werd tweede (13,90). Het zilver was daarom voor Tjendo Samuel (13,99). Paul Groen (14,23) pakte het brons.

Sedoc verkeerde door een blessure en trainingsachterstand niet in topvorm in Amsterdam. Hij was dan ook niet verrast dat hij niet bij de WK-limiet van 13,47 in de buurt kwam. "Kijk als je niet lekker in vorm bent, dan ga je voor die titel. Ik wist van tevoren dat het heel erg moeilijk zou worden. Ik verkeer niet in een goede vorm, mis drie maanden training, dan kun je niet verwachten dat je hier heel erg hard loopt. Deze titel was puur op routine."

Focus op volgend jaar, mijn laatste

De Nederlandse titel is een lichtpuntje in wat door Sedoc als een verloren jaar wordt beschouwd. "Begin april raakte ik geblesseerd bij een trainingsstage in Amerika. Toen heb ik meteen met mijn coach besproken: WK uit mijn hoofd zetten, helemaal fit worden voor volgend jaar. Volgend jaar wordt mijn laatste jaar. Ik ben doorgegaan speciaal voor het Europees kampioenschap in Amsterdam. Eventueel komen daar de Olympische Spelen nog bij. Daar ligt mijn focus."

De nationale titel op de 200 meter ten spijt wist Liemarvin Bonevacia geen ticket te bemachtigen voor de WK in Peking.

Bonevacia verrast op 200 meter

De 200 meter bij de NK atletiek is verrassend gewonnen door Liemarvin Bonevacia. De specialist op de 400 meter snelde in het Olympisch Stadion in Amsterdam naar 20,62. Hij hield in de finale zelfs de Jamaicaan Warren Weir, de nummer drie van de Olympische Spelen in Londen, achter zich (20,68).

Omdat Weir buiten mededinging deelnam, ging het zilver naar Solomon Bockarie (20,81). Het brons was voor Patrick van Luijk (21,03).

Geen duel Weir-Martina

Vooraf leek de finale een duel te worden tussen Weir en Churandy Martina. In de halve finales eerder vandaag liepen beide sprinters nagenoeg dezelfde tijd (20,68 om 20,64). Bonevacia won de derde serie in de halve finales, maar bleef met 20,94 ver verwijderd van Weir en Martina.

Zonder Martina, die zich met hamstringklachten afmeldde voor de finale, was Bonevacia verrassend de sterkste in de finale.

Twee titels, geen WK voor Bonevacia

Daarmee revancheerde de 26-jarige Bonevacia zich op imponerende wijze voor de kater van vrijdag. Toen kroonde Bonevacia zich tot kampioen op de 400 meter, maar zag zijn poging om onder de limiet voor de WK te lopen stranden. Met 46,73 voldeed hij bij lange na niet aan de eis van 45,30.

Daarom liep hij zaterdag ook de 200 meter, om te proberen via die afstand alsnog naar de WK in Peking te kunnen. Ondanks de knappe uitslag eindigde ook die missie zonder succes. Bonevacia bleef 0,12 seconde boven de limiet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl