NOS Nieuws

Dode bij ongeluk luchtshow Engeland

Crash Carfest

In Engeland is een stuntvliegtuig dat meedeed aan een luchtshow neergestort. Het toestel kwam neer bij een racecircuit in Cheshire. De piloot kwam daarbij om het leven.

Het ongeluk gebeurde bij CarFest, dat wordt georganiseerd door Chris Evans. Hij is de nieuwe presentator van Top Gear, het bekendste tv-programma over auto's ter wereld.

Volgens getuigen leek het erop dat de piloot van het gecrashte vliegtuig de macht over zijn toestel verloor. Omdat het vliegtuig voor de crash al laag vloog, had de piloot volgens de toeschouwers waarschijnlijk niet genoeg tijd om zijn schietstoel te gebruiken. Het toestel stortte neer ten noorden van het veld waar de autoshow CarFest wordt gehouden.

Beeldmateriaal

Organisator Evans heeft de familie van de piloot gecondoleerd. CarFest begon vrijdag en duurt tot en met morgen. "De politie heeft ons geadviseerd door te gaan met het evenement, omdat er 10.000 kinderen zijn. Dat doen we ook", aldus Evans. Bij CarFest wordt onder meer geld opgehaald voor kinderen in nood.

CarFest heeft in een verklaring bezoekers opgeroepen foto's en video's van de crash op te sturen. Die kunnen mogelijk worden gebruikt in het onderzoek van de autoriteiten naar de crash.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl