Jack the Ripper zou een dekmantel zijn van een journalist
NOS Nieuws

'Laatste slachtoffer Jack the Ripper opgegraven'

Het lichaam van het laatste slachtoffer van de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper wordt waarschijnlijk opgegraven. De Britse krant The Telegraph schrijft dat het ministerie van Justitie hiervoor toestemming wil geven, om meer duidelijkheid te krijgen over de identiteit van Jack the Ripper.

Dekmantel van een journalist

Het verzoek om opgraving komt van de auteur Wynne Weston-Davies. Die beweert in een nieuw boek dat de journalist Francis Spurzheim Craig, een rechtbankverslaggever, de moorden van Jack the Ripper pleegde. Mary Jane Kelly, het laatste slachtoffer van Jack the Ripper, was volgens Weston-Davies een pseudoniem van de vrouw van Spurzheim Craig. Zij werd in 1888 vermoord.

Jack the Ripper vermoordde in de negentiende eeuw in Londen zeker vijf prostituees. Met de moord op Kelly zou hij wraak hebben willen nemen op zijn vrouw, omdat ze in het geheim de prostitutie was ingegaan.

De andere vier moorden zouden dan een dekmantel voor de moord op Kelly zijn geweest, om te kunnen suggereren dat die het werk was van een seriemoordenaar die al langere tijd bezig was.

Weston-Davies wil het lichaam van Kelly opgraven om een DNA-test te kunnen doen. Hij wil bewijzen dat 'Mary Jane Kelly' een pseudoniem was en dat daarachter zijn vermoedelijke oudtante Elizabeth Weston-Davies school. Het staat vast dat die was getrouwd met Francis Spurzheim Craig, omdat er scheidingspapieren zijn gevonden. Met andere woorden: als blijkt dat 'Mary Jane Kelly' inderdaad Elizabeth Weston-Davies was, zou dat de theorie ondersteunen dat Spurzheim Craig haar moordenaar was, en daarmee mogelijk Jack the Ripper.

Aaron Kominski

In september 2014 werd na DNA-onderzoek op een sjaal van één van de vermoorde prostituees gedacht dat de Poolse Aaron Kominski de seriemoordenaar was. Achteraf kwamen er twijfels, omdat het onderzoek niet zou deugen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl