NOS Sport

Beide Nederlandse koppels in halve finales EK beachvolleybal

  • EPA
    Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst tijdens de kwartfinales van het EK beachvolleybal in Klagenfurt
  • EPA
    Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer tijdens het EK in Klagenfurt

Beide Nederlandse beachvolleybalduo's maken nog kans op de Europese titel. Het als derde geplaatste koppel Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen ontdeed zich in de kwartfinales in Klagenfurt in twee sets van de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak: 21-19, 23-21. De Nederlanders, in 2014 verrassend wereldkampioen, sloegen toe op hun derde matchpoint.

Eerder op de dag wonnen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst, die een maand geleden in Den Haag de WK-finale verloren, in de kwartfinales in drie sets van de Polen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel: 21-18, 14-21, 15-10.

Moeizaam

Gemakkelijk kwam de zege niet tot stand voor Nummerdor/Varenhorst. Net als een ronde eerder hadden de Nederlanders drie sets nodig om verder te komen. In de eerste set was er tot 20-11 niets aan de hand. De Polen kwamen echter terug tot 20-18. Daarna haalden de als eerste geplaatste Nederlanders alsnog de set binnen.

In de tweede set ging het een tijd gelijk op. Halverwege de set namen de Polen afstand en met 21-14 dwongen ze een derde set af. Daarin namen de Nederlanders na 8-8 het initiatief. Het als eerste geplaatste Nederlandse koppel liep uit naar 14-9. Met 15-10 werd de plaats in de halve finales veiliggesteld.

Halve finales

De halve finales staan gepland voor zondag. De tegenstander van Nummerdor/Varenhorst is het Italiaanse koppel Ranghieri/Carambula. Brouwer en Meeuwsen nemen het op tegen het als tweede geplaatste Letse duo Samoilovs/Smedins.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl