NOS NieuwsAangepast

Gedoogregering woord van het jaar

Het woord gedoogregering is het woord van het jaar geworden. 20.000 mensen hebben gestemd bij een verkiezing van woordenboekenuitgever Van Dale.

Andere genomineerden voor het woord van het jaar waren onder meer balansbandje, dreigtweet en knetterrechts. In eerdere jaren werden ontvrienden, swaffelen en bokitoproof gekozen tot woord van het jaar.

Oh Oh Cherso

Gedoogregering kreeg 21 procent van de stemmen. Op de tweede plaats eindigde het woord daggeren, bekend geworden door het tv-programma Oh Oh Cherso. Daggeren is het tegen elkaar aan dansen waarbij de daad wordt nagebootst.

Het televisieprogramma over jongeren op vakantie in Griekenland leverde ook het winnende woord in de categorie Jongerentaal, namelijk pino (potentieel interessant neukobject).

In de categorie Sport won dr. Bibberregel, de spotnaam voor de schaatsregel die wedstrijdschaatsers verbiedt over de middenlijn te gaan.

Tentsletje

Ook in België werd het Woord van het Jaar gekozen, daar won tentsletje (een meisje dat tijdens een festival met meerdere mannen seks heeft). Nummers twee en drie werden pedopriester en ontdopen (symbolisch je doop ongedaan maken met een föhn).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl