Ranomi Kromowidjojo komt in actie op de 100 en de 50 meter vrije slag
NOS Sport

WK zwemmen live bij de NOS

De NOS besteedt de komende week ruimschoots aandacht aan de wereldkampioenschappen langebaanzwemmen in Rusland. Vanaf zondag 2 augustus zal elke middag op televisie en NOS.nl live verslag worden gedaan van de finales in Kazan. Het commentaar daarbij is van Jeroen Grueter.

Doordeweeks en op zaterdag begint de tv-uitzending om 16.15 uur op NPO 2, op de openingsdag (zondag 2 augustus) en slotdag (zondag 9 augustus) begint de uitzending om 16.20 uur op NPO 1.

Schut, Kenkhuis en Grueter

Henry Schut presenteert het televisieprogramma en oud-zwemmer Johan Kenkhuis schuift aan voor de analyses. Op de radio is Edwin Cornelissen te horen met flitsen tijdens de wedstrijden.

In de ochtend worden de series van alle onderdelen gezwommen. Deze zijn live te zien op NOS.nl en op het digitale kanaal NPO Sport. Het commentaar tijdens de series is van Jeroen Grueter.

Service

Behalve live-verslagen brengt de NOS ook reportages, interviews en analyses op radio, internet en televisie. Op teletekst kunt kunt u ook alle uitslagen terugvinden. Elke dag staat op NOS.nl een servicebericht met het programma voor die dag en de Nederlanders die in actie zullen komen.

Medaillekansen zijn er voor de Nederlandse vrouwen op de 4 x 100 meter vrije slag (zondag 2 augustus), 200 meter vrije slag met Femke Heemskerk en Sharon van Rouwendaal (woensdag 5 augustus), 100 meter vrije slag met Sebastiaan Verschuren (donderdag 6 augustus), 100 meter vrije slag met Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo (vrijdag 7 augustus), 800 meter vrije slag met Sharon van Rouwendaal (zaterdag 8 augustus) en 50 meter vrije slag met Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk (zondag 9 augustus).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl