Koerdische strijder toont Turkse bomscherven in Noord-Irak
NOS Nieuws

'Turkije doodt 260 PKK'ers in een week tijd'

Sinds de hervatting van de Turkse aanvallen op Koerdische strijders in het oosten van Turkije zijn 260 PKK'ers om het leven gekomen. Dat meldt het Turkse persbureau Anatolia. Honderden strijders zijn gewond geraakt.

De afgelopen week heeft de Turkse luchtmacht elke dag stellingen van de Koerden gebombardeerd. De Turken bestoken ook Koerdische stellingen in het noorden van Irak. De grootste aanval was afgelopen donderdag. Toen bombardeerden 80 Turkse F-16's honderd doelen van de PKK, waaronder wapenopslagplaatsen en schuilkelders.

De Turkse regering heeft tot nu toe geweigerd cijfers over doden en gewonden bekend te maken. Onder de doden zou ook Nurettin Demirtas zijn, de broer van HDP-leider Selahattin Demirtas, die bij de laatste Turkse verkiezing een absolute meerderheid voorkwam van de regeringspartij van president Erdogan.

Ruim een week geleden begon Turkije met 'Operatie Yalcin', bombardementen op zowel IS als de Koerdische PKK. Ankara lijkt het vooral op de Koerden gemunt te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl