Beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer bereiken, net als Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst, de kwartfinales van de EK.
NOS Sport

Nederlandse beachvolleyballers in kwartfinales EK

De duo's Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst hebben bij de EK beachvolleybal nog steeds uitzicht op de titel. Beide koppels plaatsten zich in Klagenfurt via moeizame zeges voor de kwartfinales, die later op zaterdag worden gespeeld.

Meeuwsen en Brouwer hadden op papier een eenvoudige opdracht. De Tsjechen Premysl Kubala (41 jaar) en Jan Hadrava waren in Klagenfurt als 32ste geplaatst. De voormalige wereldkampioenen uit Nederland, derde op de plaatsingslijst, hadden het echter lastig.

Verlies eerste set

Ze verloren de eerste set met 21-17, maar leken in de tweede set de zaak snel recht te trekken. Brouwer en Meeuwsen kwamen met 19-15 voor, maar daarna stokte het ritme. De Tsjechen kwamen terug tot 19-19, waarna de Nederlanders alsnog de setwinst pakten.

De beslissende set leverde daarna geen problemen meer op voor Brouwer en Meeuwsen, die met 15-7 een plaats bij de laatste acht afdwongen. Daarin ontmoeten ze de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak.

Nummerdor en Varenhorst maken het spannend

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hadden het ook zwaar. De als eerste geplaatste Nederlanders wonnen in drie sets van de Polen Michal Kadziola en Jakub Szalankiewicz. Nummerdor en Varenhorst beslisten het duel in de derde set uiteindelijk met 17-15.

De Nederlanders begonnen matig aan het duel. De eerste set ging met 21-15 verloren. In de tweede set ontliepen de koppels elkaar heel weinig. Pas bij 19-19 konden de nummers twee van het laatste WK doordrukken naar 21-19.

In de beslissende derde reeks sloegen Nummerdor en Varenhorst snel een gat. Met 11-7 leek een plaats bij de laatste acht veilig. De Polen kwamen echter terug tot 14-14. Bij het vierde matchpoint was het raak voor de Nederlanders, die in de kwartfinales weer op een Pools duo stuiten. Dan staan ze tegenover Gregorz Fijalek en Mariusz Prudel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl