Geert Arend Roorda lacht weer, bij FC Dordrecht
NOS Voetbal

Roorda: veel te vroeg voor de handdoek

Geert Arend Roorda mag zich weer profvoetballer noemen. Een week meetrainen bij FC Dordrecht resulteerde in een contract voor één jaar.

Voor de 27-jarige Fries komt daarmee een einde aan een clubloze periode van een jaar. Hij hoopt bij Dordt, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de Jupiler League, zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. "Ik ben enthousiast over de club en de club is enthousiast over mij", aldus Roorda.

Blessureleed

Roorda, kind van sc Heerenveen, kende een veelbelovende start van zijn loopbaan, haalde Jong Oranje, maar kende ook blessureleed. Twee keer kampte hij in zijn Heerenveen-tijd met een knieblessure. De beste tijd van Roorda was vooralsnog een huurperiode bij Excelsior in het seizoen 2010/2011. Zijn spel leek hem toen zelfs een transfer op te leveren naar Standard Luik, maar die ketste op het laatste moment af.

Drie jaar zonder ernstige blessures, maar ook zonder sportieve hoogtepunten, volgden bij sc Heerenveen, NEC en Sparta Rotterdam. Met in totaal 33 wedstrijden waren het drie ongelukkige jaren.

Geert Arend Roorda tijdens een training met het VVCS-team

Werklozenelftal

En zo zat hij in juli 2014 zonder club. Roorda mocht zijn conditie op peil houden bij SC Cambuur, maar scheurde op de training zijn achillespees. Een revalidatie van een jaar volgde, eerst in het krachthonk in Heerenveen en vanaf december ook op het veld bij Cambuur.

Een contract in Leeuwarden zat er echter niet in en daarom ging hij deze zomer in op het verzoek om mee te doen bij het werklozenelftal van de VVCS. Roorda werd zelfs aanvoerder.

"Ik had wedstrijden nodig", aldus Roorda. "Daarnaast trainde ik met het VVCS-team. Ook had ik mijn vakantie opgeofferd om de hele zomer door te trainen met personal coaches Jan Sjoerd en Seth Dorenbos in Leeuwarden, want ik vond mezelf iets te zwaar en wilde helemaal fit worden."

Telefoontje

Onlangs kreeg Roorda een telefoontje van Gérard de Nooijer, oud-speler van sc Heerenveen en nu assistent van trainer Jan Everse bij FC Dordrecht. Of hij interesse had om mee te trainen bij Dordt?

"Ik ken Gérard al heel lang. Hij was nog mijn trainer in de D-tjes van Heerenveen. Verder heb ik met Jeremy de Nooijer, die ook nog in de jeugd van Heerenveen speelde, de zoon van Dennis, bij Sparta gespeeld. En onder Everse heb ik nog getraind bij Heerenveen (2009/2010). Veel linkjes dus."

"Voor de handdoek in de ring gooien vond ik het veel te vroeg", aldus Roorda. "Natuurlijk heb ik weleens overwogen om te stoppen, maar dat duurde nooit langer dan een minuut. Ik heb nog gewoon het gevoel dat ik het kan. Daar ben ik van overtuigd. En ik ben helemaal topfit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl