NOS Voetbal

Schreuder: geleerd van moeilijke tijd

Schreuder: geleerd van moeilijke tijd

Alfred Schreuder kende met FC Twente een bewogen afgelopen seizoen. Matige resultaten, supporters die zijn vertrek eisten, zes punten aftrek vanwege gerommel in de boekhouding en uiteindelijk de tiende plaats in de eredivisie. Voor het eerst in twaalf jaar eindigde de club uit Enschede niet in het linkerrijtje.

Maar de 42-jarige Schreuder is nog gewoon trainer van FC Twente. "Het was een moeilijke tijd", zegt hij. "Ik had het gevoel dat ik overal de schuld van kreeg. Maar als de resultaten niet goed zijn, is er weerstand. En ik snap dat de trainer verantwoordelijk is. Maar de club weet ook wat ik de afgelopen jaren heb gedaan."

Schreuder keek tijdens de zomervakantie regelmatig in de spiegel. "Ik ben niet achterlijk, het was een les. Ik heb ook met Henk ten Cate gesproken, die heb ik heel hoog zitten. Ik heb geleerd om me anders op te stellen en meer te eisen van mezelf en mijn omgeving." Ten Cate was trainer van Schreuder tijdens diens periode als speler van NAC Breda.

'Alles is mogelijk'

Met een nieuwe spelersgroep gaat hij vol goede moed het nieuwe seizoen in. Een terugkeer naar het linkerrijtje is het doel. Twente zag onder anderen Andreas Bjelland, Bilal Ould-Chikh, Cuco Martina, Darryl Lachman, Kasper Kusk, Dico Koppers, Tim Breukers en Luc Castaignos vertrekken.

De club kreeg daar voorlopig Giorgos Katsikas (PAOK Saloniki) en op huurbasis Bruno Uvini (Napoli), Michael Olaitan (Olympiakos) en Thomas Agyepong (Manchester City) voor terug.

"Alles is mogelijk", aldus Schreuder. "We weten nog niet hoe de selectie er precies uit gaat zien. We gaan het zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl