Enkele titels van het Algemeen Dagblad
NOS Nieuws

Kranten getroffen door staking drukkers

Door een staking bij twee drukkerijen van De Persgroep verschijnen de komende ochtend geen regiokaternen bij een aantal edities van het AD. Ook kranten in het oosten van het land zijn getroffen.

De drukkers hebben het werk neergelegd vanwege een cao-conflict. In de grafische sector is er al twee jaar geen cao meer. De drukkers willen een loonsverhoging van 2,5 procent en een eenmalige uitkering van 300 euro.

Utrecht

Om 23.00 uur legden de drukkers het werk neer in Den Haag en Apeldoorn. In Den Haag zal volgens vakbond FNV Kiem de hele nacht worden gestaakt, in Apeldoorn gingen de drukkers even na 00.30 uur weer aan het werk.

Door de actie in Den Haag zullen de edities van het AD in onder meer Utrecht, Den Haag en Amersfoort zonder regiokaternen verschijnen.

Stentor

De actie in Apeldoorn, waar kranten als De Stentor en Tubantia worden gedrukt, zal waarschijnlijk vertraging opleveren bij de bezorging de komende ochtend.

FNV Kiem zegt dat er de afgelopen maanden vaker actie is gevoerd, maar dat de maat nu vol is. "In een krimpende bedrijfstak moet je vakmensen met respect behandelen", zegt FNV-bestuurder Van Iren. "Daar hoort een fatsoenlijke loonsverhoging bij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl