Rickie Lambert verlaat Liverpool en zet zijn loopbaan voort bij West Bromwich Albion
NOS Voetbal

Lambert trekt deur bij droomclub Liverpool achter zich dicht

Rickie Lambert vertrekt na een seizoen alweer bij Liverpool. De 33-jarige aanvaller vervolgt zijn loopbaan bij West Bromwich Albion, dat hem voor twee jaar vastlegde.

Daarmee liep het verblijf bij zijn droomclub Liverpool opnieuw uit op een teleurstelling. Lambert doorliep de jeugdopleiding van The Reds, maar werd weggestuurd voordat hij ook maar een duel in de hoofdmacht had gespeeld.

Voetbalsprookje

Na een lange loopbaan die zich hoofdzakelijk in de lagere regionen van het Engelse voetbal afspeelde, promoveerde Lambert als spits van Southampton in 2013 naar de Premier League.

Lambert bleek ook op het hoogste niveau van waarde te zijn met 28 competitietreffers in twee seizoenen. Het leverde hem een uitverkiezing op voor het Engelse nationale elftal én de gedroomde terugkeer naar zijn eerste liefde Liverpool.

Uitzichtloos

Onder manager Brendan Rodgers kwam Lambert echter op de bank terecht. Deze zomer trok Liverpool bovendien weer de portemonnee voor nieuwe spitsen Christian Benteke (Aston Villa), Danny Ings (Burnley) en Roberto Firmino (Hoffenheim), terwijl ook Divock Origi terugkeert op Anfield.

Lambert koos dan ook eieren voor zijn geld. Al zal het met pijn in zijn hart zijn geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl