NOS Nieuws

Vliegtuigje neergestort op geparkeerde auto's

Vliegtuigje crasht in Engeland

In Groot-Brittannië is vanmiddag een privévliegtuigje met vier inzittenden neergestort op het terrein van een autoveiling. Alle inzittenden zijn omgekomen, meldt de Britse politie. Op de grond raakte niemand gewond.

Het vliegtuigje stond geregistreerd in Saudi-Arabië en was vanuit Milaan onderweg naar BlackBushe Airport ten zuidwesten van Londen. Tijdens de landing ging het mis. Het toestel crashte vlak bij de landingsbaan op een parkeerplaats.

Raket

Het vliegtuigje kwam boven op geparkeerde auto's terecht en explodeerde. Ook een aantal auto's vloog in brand. Meteen na de crash zijn mensen van het terrein geëvacueerd en stegen er grote rookpluimen op.

"Het leek net alsof er een raket aankwam", zegt een ooggetuige. "Veel kabaal en meerdere explosies. Mensen schreeuwden: wegwezen." Een persoon die vlak bij de plaats van het ongeluk was, verkeert in shock.

De oorzaak van de crash is nog onbekend. Volgens omstanders raakte het toestel een hek voor de landing en sloeg het over de kop.

Bin Laden

Volgens verschillende Arabische en Britse media zaten in het vliegtuigje familieleden van Osama bin Laden. Het toestel was van Salem Aviation, dat van de familie Bin Laden zou zijn. In het vliegtuig zouden de stiefmoeder en een halfzus van de al-Qaida-leider hebben gezeten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl