Topman Gunning van TNT op de persconferentie over de overname door Fedex.
NOS Nieuws

Brussel vreest duurdere pakketten bij overname TNT

De Europese Commissie start een diepgaand onderzoek naar voorgenomen overname van pakketbezorger TNT door het Amerikaanse Fedex. De commissie is bezorgd dat er na de overname niet genoeg concurrentie overblijft op de Europese markten. Dat zou de prijs voor consumenten en bedrijven te veel kunnen opdrijven.

Vooral webwinkels zijn afhankelijke van snelle, betrouwbare en goedkope levering door de bezorgdiensten, zegt eurocommissaris Margrethe Vestager van Mededinging.

Volgens haar zijn er naast TNT en Fedex maar twee andere bedrijven in Europa die zo'n uitgebreid bezorgnetwerk hebben: DHL en UPS. De voorgenomen overname is een wens van zowel TNT als Fedex. Het Amerikaanse bezorgbedrijf bood 4,4 miljard euro.

Deadline

Eerder liep een overname van TNT ook al eens stuk door bezwaren uit Europa. In 2013 wilde het Amerikaanse UPS 5,2 miljard euro betalen voor het koeriersbedrijf.

Zowel Fedex als TNT laten in een statement weten vertrouwen te hebben in een positief oordeel van de Europese Commissie over de overname. Volgens beide bedrijven komt de marktwerking niet in gevaar.

Uiterlijk 8 december geeft de Europese Commissie uitsluitsel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl