Relativity produceerde meerdere van de Fast and Furious-films
NOS Nieuws

Filmproducent Relativity failliet

Hollywoodstudio Relativity heeft uitstel van betaling aangevraagd. De filmproducent kan de schulden van 681 miljoen dollar niet afbetalen. Gisteren had de studio al 75 van zijn 350 werknemers ontslagen.

Relativity is een "mini major", een middelgrote studio voor Hollywood-begrippen. De studio maakte vaak films in samenwerking met een van de grote Hollywoodstudio's, zoals Paramount of Warner Bros. Ook deed het de distributie van films van andere studio's.

Flops

De studio produceerde een breed scala aan films, van popcornvermaak als Fast and Furious en 21 Jump Street tot Oscar-films als The Social Network en Frost/Nixon.

Door enkele flops kwam de studio de afgelopen jaren in de problemen. Zo kostte de thriller Paranoia 35 miljoen dollar om te maken, maar was de recette nog geen 8 miljoen dollar. Dit jaar wist Desert Dancer lang niet de miljoenen binnen te halen die erin gestoken waren.

Doorstart?

De studio hoopt geldschieters te kunnen vinden om een doorstart te kunnen maken. Volgens een woordvoerder zijn er al afspraken met een crediteur die nog 45 miljoen in het bedrijf wil steken.

Volgens de woordvoerder komen de films die Relativity nog op stapel heeft staan daarom niet in de problemen. Masterminds van Kristen Wiig en Kidnap met Halle Berry zouden daarom zoals gepland uitkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl