NOS Nieuws

Oud-ziekenhuis Rotterdam doorzocht om medicijnen

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam bekijkt opnieuw of er patiëntengegevens en medicijnen zijn achtergebleven in een leegstaand ziekenhuisgebouw. Jongeren die geregeld rondhangen in het gebouw in Rotterdam-Zuid zeggen dat ze er medicijnen en een container met patiëntendossiers hebben gevonden.

Vanmiddag hebben medewerkers van het ziekenhuis al een eerste inspectie gedaan. Er zijn toen aanvraagformulieren gevonden voor onderzoeken voor patiënten, zegt Carla van Zuijlen van het Maasstad Ziekenhuis. De formulieren worden nader onderzocht. "Maar er zijn nadrukkelijk geen patiëntendossiers gevonden en tot nu toe ook geen medicijnen."

Het ziekenhuis meldt dat het gebouw twee jaar geleden ook al is geïnspecteerd en dat er toen niets is gevonden. Toch is besloten het ziekenhuis nu nogmaals te onderzoeken na de uitlatingen van de jongeren. Maandag wordt het pand opnieuw geïnspecteerd. Sommige delen zijn moeilijk toegankelijk.

'Grove inbraakmiddelen'

Ook worden er maatregelen genomen om te voorkomen dat de jongeren weer in het gebouw kunnen komen. Het oude ziekenhuis is geen openbaar gebied, dus is er sprake geweest van inbraak. Volgens Van Zuijlen van het Maasstad Ziekenhuis hebben de jongeren grove inbraakmiddelen gebruikt.

Vanaf vanavond komt er extra bewaking. Daarbij worden ook honden ingezet.

Het oude pand wordt gesloopt. Het was van het Sint Clara Ziekenhuis, dat een paar jaar geleden opging in het Maasstad Ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl