Kira Grünberg in actie tijdens het EK 2014 in Zürich
NOS Sport

Polsstokhoogspringster Grünberg verlamd na val

Polsstokhoogspringster Kira Grünberg heeft bij een ongelukkige val een dwarslaesie opgelopen. De pas 21-jarige recordhoudster van Oostenrijk viel met haar hoofd in de insteekbak van de polsstok.

Het ongeluk gebeurde donderdag tijdens een training. Haar vader, die ook haar trainer is, en haar moeder zagen het incident gebeuren. Grünberg onderging in het ziekenhuis een spoedoperatie, maar al snel werd duidelijk dat haar halswervel is gebroken en dat ze is verlamd tot haar ruggengraat.

Meer onderzoeken

Het is nog niet duidelijk of Grünberg voor de rest van haar leven verlamd zal zijn. Verdere onderzoeken moeten dat nog uitwijzen. "Onze eerste zorg is nu dat Kira opnieuw op normale wijze door het leven kan gaan", liet haar manager weten. "Of ze later nog aan atletiek kan doen, is een bijkomstigheid."

Grünberg deed vorig jaar mee aan de EK atletiek in Zürich. Ze haalde de finale, maar wist geen resultaat neer te zetten. Ze had zich nog niet geplaatst voor de WK in Peking, die over drie weken op het programma staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl