Sampdoria

Sampdoria blameert zich, West Ham onsportief

Sampdoria kwalificeerde zich vorig seizoen via de zevende plaats in de Serie A voor de voorrondes van de Europa League, maar lang lijkt de club uit Genua niet te kunnen genieten van dat podium. In de derde voorronde ging de club thuis flink onderuit tegen Vojvodina Novi Sad uit Servië: 0-4.

Het duel, dat gespeeld werd in het Olympisch Stadion van Turijn omdat het eigen Stadio Luigi Ferraris verbouwd wordt, begon catastrofaal voor de Italianen toen Mirko Ivanic na vier minuten al de 0-1 liet aantekenen. Na rust werd die score zelfs opgevoerd door doelpunten van Aleksandar Stanisavljevic en twee van Ognjen Ozegovic.

Rode kaart nekt West Ham

Ook West Ham United heeft nog werk aan de winkel. In eigen huis verspeelden The Hammers een 2-0 voorsprong tegen het Roemeense Astra Giurgiu. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de licht voor de Londenaren, zeker niet toen de Argentijnse aanvaller Mauro Zarate in de 51ste minuut voor een comfortabele 2-0 marge zorgde. Kort daarna verzamelde verdediger James Collins echter twee gele kaarten in een paar minuten. De Roemenen profiteerden.

Opvallend genoeg was het al de derde rode kaart in drie Europa League-duels voor West Ham, dat zijn deelname juist te danken heeft aan het fairplay-klassement.

Nederlanders

Buiten de wedstrijden van AZ, Vitesse en Southampton hadden nog drie Nederlanders een afspraak staan in de Europa League vanavond. PAOK Saloniki van Hedwiges Maduro won in eigen huis moeizaam met 1-0 van het Slowaakse Spartak Trnava. De voormalig Ajacied moest de hele wedstrijd toekijken vanaf de bank.

Ali Messaoud mocht wel een kwartier voor tijd invallen bij het Liechtensteinse FC Vaduz, dat in FC Thun een bekende tegenstander trof. Beide clubs, die uitkomen in de Zwitserse competitie, kwamen niet tot scoren.

Het Hongaarse Debreceni verloor in een spectaculair duel thuis met 3-2 van het Noorse Rosenborg BK. Oud-Ajacied Geoffrey Castillion mocht na ruim een uur invallen.