Graziano Pellè zorgde met een verwoestend schot voor de openingstreffer van Southampton

Vitesse kansloos onderuit bij Southampton

Voor Vitesse dreigt het avontuur in de Europa League van korte duur te zijn. De Arnhemmers leden in hun eerste duel in de derde voorronde bij Southampton een 3-0 nederlaag. De return is op 6 augustus in de Gelredome.

Bij Southampton stonden Maarten Stekelenburg (ex-Ajax), Dusan Tadic (ex-FC Groningen, ex-FC Twente), Jordy Clasie (ex-Feyenoord), Maya Yoshida (ex-VVV-Venlo) en Graziano Pellè (ex-AZ, ex-Feyenoord) in de basis. Zij konden samen bogen op meer wedstrijden in de Nederlandse eredivisie dan het hele elftal van Vitesse.

Goed begin Vitesse

Toch was het begin hoopgevend voor de onervaren ploeg van Peter Bosz, want al na drie minuten kreeg Valeri Kazaisjvili een grote kans. Hij zag zijn diagonale schuiver rakelings naast gaan.

Vervolgens hield Vitesse lang vrij eenvoudig stand en bleef het gevaar van Southampton beperkt tot een kopbal van Yoshida en een vrije schietkans van Victor Wanyama. In beide gevallen bracht Eloy Room eenvoudig redding.

Na een half uur begon het echter te lopen bij de ploeg van coach Ronald Koeman en Pellè opende op fraaie wijze de score. De Italiaan liep zich handig vrij, werd bediend door een steekpassje van Sadio Mané en joeg de bal in het dak van het doel. Kort voor rust maakte Tadic vanaf de stip de 2-0 na een overtreding van Rochdi Achenteh op Mané.

Hoop Vitesse ijdel

Southampton bleef na de pauze domineren en Achenteh schonk Pellè een aardige kans toen hij de bal in diens voeten kopte, maar de aanvaller schoot hoog over en naast.

Vitesse bleef hopen dat het bij een counter de zo nuttige tegentreffer kon maken en invaller Milot Rashica was daar tot twee keer toe dichtbij. De Albanees zag een inzet gestopt door Stekelenburg en schoot later nog een keer over.

In de slotfase sloeg Southampton echter nogmaals toe en verscheen de 3-0 op het bord, die ook de uitslag was van de oefenduels van deze maand met FC Groningen en Feyenoord.

De doorgebroken Shane Long stuitte eerst op Room, maar via Juanmi kreeg hij een herkansing. Uit diens voorzet kopte hij van dichtbij raak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl