NOS Sport

Waterpolosters veroordeeld tot tussenronde

De Nederlandse waterpolosters hebben op de WK in Kazan hun laatste groepswedstrijd verloren. Australië won met 8-6 (2-0, 2-2, 3-2, 1-2), werd groepswinnaar en plaatste zich voor de kwartfinales. Oranje moet eerst nog een tussenronde spelen. Daarin is Kazachstan de tegenstander.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga kende een slecht eerste kwart, waarin vooral de aanval stroef verliep. En als er al eens op het doel werd gevuurd, zat er steeds een Australisch vingertopje tussen.

In het restant was Nederland zeker niet de mindere en leek het in het derde kwart het tij bij een 5-4 achterstand te kunnen keren. Met twee snelle Australische aanvallen werd de verdediging voor de uitstekende goalie Debby Willemsz echter aan gort gespeeld en was plots het pleit beslecht.

Havenga baalde vooral van de stroeve start."We wisten dat ze heel fysiek zouden spelen en daar hebben we inderdaad veel moeite mee gehad. Omdat we heel snel achter stonden, hebben we de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen. En als de scheidsrechter heel veel toelaat, wordt het nog moeilijker voor ons."

Kazachstan is dus de volgende horde voor Oranje. Eentje die volgens Havenga wel te nemen is. "De tussenronde is geen ramp. Maar daarna komen we Rusland tegen en dat is andere koek. Zeker met het thuispubliek, want het zal ze er hier alles aan gelegen zijn om Rusland bij de laatste vier te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl