Mo Farah viert de zege op de 5.000 meter bij zijn rentree tijdens de Diamond League-wedstrijd in Lausanne
NOS Sport

Britse atletiekbond pleit Farah vrij

De Britse topatleet Mo Farah kan rustig toewerken naar de WK in Peking. Onderzoek naar de samenwerking van de tweevoudig olympisch kampioen met de in opspraak geraakte atletiekcoach Alberto Salazar heeft geen verdachte zaken opgeleverd. Dat meldde de Britse atletiekbond UK Athletics in een verklaring op zijn website.

Begin juni werd Salazar in een BBC-documentaire beschuldigd te hebben geëxperimenteerd met het prestatiebevorderende hormoon testosteron binnen zijn trainingsgroep, waartoe ook olympisch- en wereldkampioen Farah behoort. Dat was voor de Britse atletiekbond aanleiding onderzoek te laten doen door een eigen instantie.

De complete bevindingen worden pas na de WK van komende maand naar buiten gebracht, maar de bond benadrukt in de verklaring dat Farah in ieder geval niet onder verdenking staat.

Zeges bij rentree

Farah zelf heeft altijd ontkend iets met doping van doen te hebben, maar liet na de beschuldigingen wel enkele wedstrijden aan zich voorbij gaan. Op 9 juli maakte hij zijn rentree met een klinkende zege op de 5.000 meter bij de Diamond League-wedstrijden in Lausanne. Vorige week was hij in Londen ook de beste op de 3.000 meter.

De geboren Somaliër werd in 2012 een volksheld door bij de Olympische Spelen van Londen goud te pakken op de 5.000 en 10.000 meter. Een jaar later veroverde Farah in Moskou ook de wereldtitels op beide afstanden. De 32-jarige Brit verdedigt die titels eind augustus in de Chinese hoofdstad Peking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl