NOS Voetbal

Gouweleeuw: geen transfer, wel aanvoerder

Gouweleeuw denkt nog niet aan vertrek bij AZ

AZ luidt vanavond het nieuwe seizoen tegen het Turkse Istanbul Basaksehir in met een grotendeels nieuwe selectie. Jeffrey Gouweleeuw is een van de bekende gezichten en draagt dit jaar dan ook de aanvoerdersband.

Gouweleeuw miste vorige seizoen geen minuut in de eredivisie. Waar een aantal van zijn teamgenoten een stapje hogerop deden, besloot de 24-jarige verdediger AZ trouw te blijven.

"Ik heb een goed seizoen gehad. Als het moment daar is, zal ik daar altijd over nadenken", zei Gouweleeuw over een mogelijke transfer. "Het aanvoerderschap is voor mij een heel mooie volgende stap."

Verantwoordelijkheid

Gouweleeuw nam de band over van Nemanja Gudelj, die net als Steven Berghuis, Simon Poulsen en Wesley Hoedt uit Alkmaar vertrok. "Je weet dat dat gebeurt als je bij een club als AZ zit. Je hoopt het niet, maar zo werkt het gewoon. Voor mij kwam dat moment nog niet voorbij."

Het aanvoerderschap verandert niets aan de houding van Gouweleeuw binnen het team, zo zegt hij zelf. "Vorig jaar was ik tweede aanvoerder en had ik geen band om mijn arm. Dat maakt voor mij geen verschil. Ik moet mijn verantwoordelijkheid pakken", aldus Gouweleeuw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl