NOS Nieuws

Verdachte zaak-Lisa langer vast

Danny D. , de verdachte in de vermissingszaak van de 13-jarige Lisa, is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn hechtenis is met twee weken verlengd.

D. blijft in beperkingen zitten. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat. Die mag echter inhoudelijk ook niets over de zaak zeggen.

'Hij wordt verdacht van ontucht'

Zelf om toezicht gevraagd

D. wordt verdacht van ontuchtige handelingen. Eerder vandaag werd bekend dat hij onder toezicht stond van de reclassering en dat hij in het verleden al eens is veroordeeld voor een soortgelijk vergrijp. Ook toen zocht hij via internet contact met een minderjarige.

Volgens D.'s advocaat heeft zijn cliënt zelf om verlenging van het reclasseringstoezicht had gevraagd. D. zou de tijd nog niet rijp hebben gevonden om na zijn vorige straf op eigen benen te staan. Daarom werd het toezicht vorig jaar verlengd.

Lisa verdween vorige week van een bungalowpark op de Veluwe en dook na vijf dagen op. Het vermoeden bestaat dat de 41-jarige verdachte uit Koudekerk aan den Rijn haar via Facebook had benaderd. Hij deed zich daarbij voor als een leeftijdsgenoot.

'Hij had toen een meisje naar een zwembad gelokt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl