Madelein Meppelink en Marleen van Iersel
NOS SportAangepast

Geen Nederlands onderonsje in achtste finales EK

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben zich op de EK beachvolleybal geplaatst voor de achtste finales. Het Nederlandse koppel won in het Oostenrijkse Klagenfurt ook het derde groepsduel, waardoor het ongeslagen bovenaan eindigde in de poule.

Meppelink en Van Iersel waren in twee spannende sets te sterk voor het Finse koppel Riikka Lehtonen en Taru Lahti: 22-20, 30-28.

Opmerkelijk genoeg duurde de partij van 53 minuten nog langer dan de driesetter die de Nederlandse volleybalsters dinsdag speelden tegen het Griekse duo Arvaniti/Tsiartsiani.

Wesselink/Van der Vlist uitgeschakeld

Voor Marloes Wesselink en Jantine van der Vlist zijn de Europese kampienschappen voorbij. Ze waren veroordeeld tot een extra knock-outronde en gingen daarin in twee sets onderuit tegen de Slowaakse Natalia Dubovcova en Dominika Nestarcova: 21-11, 23-21.

Door de nederlaag van Wesselink en Van der Vlist komt het niet tot een Nederlands onderonsje in de achtste finales. Dubovcova en Nestarcova zijn vrijdag de tegenstanders van Meppelink en Van Iersel.

Voor Marloes Wesselink betekent de uitschakeling op de EK het einde van haar korte terugkeer op internationaal topniveau. De 28-jarige atlete was al gestopt, maar besloot mee te doen in Klagenfurt als vervanger van Sophie van Gestel, die kampt met een buikspierblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl