Kogelgat in een hotelraam na de schietpartij in Barcelona
NOS Nieuws

Slachtoffer schietpartij Barcelona is gezochte Nederlander

  • Jessica van Spengen

    Correspondent Spanje en Portugal

  • Jessica van Spengen

    Correspondent Spanje en Portugal

Door correspondent Jessica van Spengen

Een van de slachtoffers van de schietpartij in Barcelona, afgelopen dinsdag, is een Nederlander die door de Nederlandse politie wordt gezocht. Het gaat om Jori Sven van Z., die op een opsporingslijst staat vanwege mogelijke betrokkenheid bij een schietpartij in Eindhoven.

Dinsdag werden bij een hotel in het centrum twee mannen beschoten door een andere man. In eerste instantie werd gedacht dat het ging om een beroving van toeristen.

De twee gewonde mannen vluchtten een winkel in. Een van hen was de 26-jarige Van Z. Hij raakte zwaargewond en zou in het ziekenhuis zijn aangehouden. Volgens de Spaanse politie was de andere man een Brit. Voor zover bekend wordt hij niet gezocht.

Van Z. had een vals paspoort bij zich. Daarom ging de Spaanse politie er eerst van uit dat hij een Belg was.

Villa

Van Z. wordt gezocht vanwege een schietpartij bij een villa in Eindhoven vorig jaar. De politie gaf daarna beelden vrij waarop te zien is hoe de mannen praten met de bewoner van het huis en een vriend en hoe er daarna geschoten wordt. Op de beelden is te zien dat enkele betrokkenen kleding van de motorclub No Surrender dragen.

Sinds die tijd was Van Z. spoorloos.

Jori Sven van Z.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl