NOS Voetbal

Bosz begint met nieuw Vitesse aan Europees avontuur

Bosz met nieuw Vitesse Europa in

Als Peter Bosz had mogen kiezen, had Vitesse donderdagavond niet Southampton getroffen in de derde voorronde van de Europa League. "Met een andere tegenstander is de kans groter dat je verder komt. Maar we zijn Southampton gaan volgen en er is wel een aantal zaken waar we ons voordeel mee kunnen doen."

De trainer moet echter eerst puzzelen met zijn eigen elftal. Vier belangrijke spelers 'uit de as' zijn vertrokken: Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord), Davy Pröpper (PSV), Marko Vejinovic (Feyenoord) en Bertrand Traoré (Chelsea).

Bosz weet hoe hij het hiaat moet opvullen. "Als team moeten we dat doen. Als team moeten we ook beter presteren."

Chelsea

Voor de extra kwaliteit in het collectief werd opnieuw gekeken naar talenten van Chelsea. De namen: Lewis Baker, Isaiah Brown, Nathan de Souza en Danilo Pantic. Bosz weet echter nog niet precies met welke basiself hij het seizoen ingaat. "Er zijn altijd spelers die je kunnen verrassen."

Ook Ronald Koeman, trainer bij tegenstander Southampton, is benieuwd naar het nieuwe Vitesse. De Nederlander, die zijn tweede seizoen in de Premier League begint, stelt wel dat zijn ploeg favoriet is. Al had ook hij liever een andere tegenstander gehad. "Je wil altijd de minst sterke ploeg. En je wilt het liefst uit beginnen."

Zes bekende namen

Bij Southampton staan zes bekende namen onder contract: doelman Maarten Stekelenburg, verdediger Cuco Martina (oud-Twente), Maya Yoshida (oud-VVV), Jordy Clasie (oud-Feyenoord), Graziano Pellè (oud-Feyenoord) en Dusan Tadic (oud-Twente).

Voor Koeman is het bovendien een bijzonder duel; hij speelt tegen de club waar hij zijn trainersloopbaan begon.

Koeman even terug naar zijn eerste club

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl