Stefan Schwab kreeg een rode kaart voor zijn overtreding op Riedewald
NOS Voetbal

Rapid Wien zegt sorry voor zware tackle

Rapid Wien-trainer Zoran Barisic heeft zijn excuses aangeboden voor de onbesuisde tackle van zijn speler Stefan Schwab op Ajacied Jaïro Riedewald. "Dit is niet onze stijl. We willen ons vanzelfsprekend voor deze overtreding verontschuldigen", zei Barisic na de wedstrijd tegen Oostenrijkse media.

Rapid Wien moest na de overtreding weliswaar met tien man verder, maar dat weerhield de ploeg er niet van om van een 2-1 achterstand nog terug te komen tot 2-2.

'Mensen maken fouten'

Schwab kreeg in de 58e minuut een directe rode kaart voor de horrortackle op de 18-jarige Riedewald in het duel in de voorronde van de Champions League. "Hij heeft er zelf ook spijt van", aldus de trainer van de Oostenrijkse ploeg. "Het was onnodig, maar het is de eerste keer dat hem zoiets overkomt. Mensen maken fouten, ik zal het hem vergeven."

Dat je het in je hoofd haalt om iemand op zo'n manier te attaqueren...

Trainer Frank de Boer over de zware overtreding op Jaïro Riedewald

Schandalige overtreding

Ajax-trainer Frank de Boer sprak na afloop van een schandalige overtreding. "Er was eigenlijk helemaal geen aanleiding voor. Het was een sportieve wedstrijd met een geweldige sfeer. Dat je het dan in je hoofd haalt om iemand op zo'n manier te attaqueren... Ik ben blij dat de carrière van Jaïro nog recht overeind staat. Want het had zomaar anders af kunnen lopen", aldus De Boer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl