De Bunnikside moet van de KNVB leeg blijven
NOS Voetbal

FC Utrecht omzeilt straf KNVB voor thuisduel met Ajax

FC Utrecht gaat seizoenskaarthouders op de Bunnikside tijdens het thuisduel met Ajax verspreiden over het stadion. Dat is de reactie van de club op de straf van de KNVB, die de Utrechters verplicht de Bunnikside leeg te houden.

De KNVB legde de straf op omdat FC Utrechtfans tijdens de vorige wedstrijd tegen Ajax antisemitische leuzen riepen. De volgende FC Utrecht-Ajax staat op 13 december gepland.

"Formeel mogen ze dit doen", reageert KNVB-persvoorlichter Hans van Kastel. "Maar het geeft natuurlijk een slecht signaal af aan de supporters. Het idee van een tribune leeg houden, is dat die mensen gestraft worden." De voetbalbond gaat nog in gesprek met FC Utrecht over de genomen maatregel.

Per mail

Algemeen directeur Wilco van Schaik heeft de supporters per mail verteld dat voor alle leden van de fanatieke tribune een andere plek in het stadion wordt gezocht. Hij wil verder niet reageren op het bericht.

FC Utrecht heeft een hoger beroep aangespannen. Mocht dat verloren gaan, dan worden de fans in (gezins)vakken neergezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl