Andy Roddick (l) en Mardy Fish
NOS Sport

Roddick luistert eenmalige terugkeer op met zege

Andy Roddick heeft zijn weerzien met het internationale tenniscircuit opgeluisterd met een overwinning. De 32-jarige Amerikaan, die bijna drie jaar geen professionele wedstrijd speelde, won op het ATP-toernooi van Atlanta in het dubbelspel.

Samen met landgenoot en vriend Mardy Fish was Roddick met 7-6 (2), 6-4 te sterk voor Lu Yen-Hsun en Jonathan Murray. De eenmalige terugkeer van Roddick, die samen met Fish in 2009 de titel op Indian Wells greep, stond al langer op de planning.

Vorig jaar wilde het tweetal al deelnemen aan de US Open, maar antidopingregels gooiden toen roet in het eten. Roddick had zijn terugkeer niet op tijd aangekondigd.

Verwachten

"Als je zo lang niet hebt gespeeld, weet je ook niet wat je moet verwachten", sprak Roddick na zijn overwinning in Atlanta. "Ik wilde dit zo graag winnen. We hadden enorm veel plezier en dat realiseerden we toen we wonnen. Er ging nog wel het nodige fout, maar ik denk dat we dat goed gemaskeerd hebben."

Roddick nam na de US Open van 2012 afscheid. De voormalig nummer één van de wereld verloor in de vierde ronde van de US Open in vier sets van de Argentijn Juan Martin del Potro. Van een officiële rentree is nu geen sprake.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl