Virgil van Dijk boekt met Celtic een 1-0 zege op Qarabag

Nipte zege Celtic op Qarabag

De Schotse kampioen Celtic heeft in de derde voorronde van de Champions League op de valreep een 1-0 zege geboekt op FK Qarabag Agdam, de kampioen van Azerbeidzjan.

Dedryck Boyata maakte acht minuten voor tijd het winnende doelpunt. De Belgische verdediger, die in de tweede helft van 2012 op huurbasis uitkwam voor FC Twente, kopte een voorzet van invaller Kris Commons binnen. Het is al het tweede Europese doelpunt in drie duels voor Boyata, die deze zomer overkwam van Manchester City.

Van Dijk en Ciftci

Celtic had de nodige moeite een opening te vinden in de verdediging van Qarabag. Halverwege de tweede helft voorkwam de Bosnische doelman Ibrahim Sehic met een prachtige redding een kopgoal van de Nederlandse Celtic-verdediger Virgil van Dijk.

Ook Nadir Ciftci, die de eerste zes duels van de Schotse competitie geschorst is vanwege een bijtincident bij zijn vorige werkgever Dundee United, begon in de basis bij de Schotten. Bij Qarabag maakte Rydell Poepon drie minuten voor tijd zijn debuut.

Breeveld en Havenaar

Met Nicandro Breeveld in de basis speelde de Roemeense kampioen Steaua Boekarest met 1-1 gelijk tegen de Servische titelhouder Partizan Belgrado. Miroslav Vulicevic opende de score namens Partizan en Fernando Varela maakte negen minuten voor tijd gelijk.

Oud-Vitesse-spits Mike Havenaar kwam met HJK uit Helsinki niet verder dan 0-0 tegen Astana.