Frank de Boer
NOS Voetbal

Gelijkspel voelt als nederlaag voor De Boer

Voor trainer Frank de Boer voelde het gelijkspel van Ajax tegen Rapid Wien (2-2) in de derde voorronde van de Champions League als een nederlaag. "We hadden met twee benen in de volgende ronde moeten staan", mopperde hij woensdagavond in het Ernst Happel-stadion van Wenen.

"We stonden in de rust met 2-0 voor maar het had 4-0 kunnen en moeten staan", stelde de coach voor de camera van SBS6. "Na die 2-1 komen zij met tien man te staan. Dan moet het geen 2-2 worden maar 4-1 voor ons. Na die rode kaart gingen we naar achteren lopen en in een te laag tempo spelen. Dat mag niet gebeuren. Dan zie je wel dat Rapid Wien goede voetballers heeft."

De Boer nam Joël Veltman kwalijk dat hij met balverlies de 2-2 inleidde. "Dat mag gewoon niet. Over zulke dingen hebben we het de hele week. Van tevoren teken je voor zo'n gelijkspel. Het is ook geen slecht resultaat. Maar het had veel mooier kunnen zijn."

Puntertje Klaassen

"Het was in dezelfde hoek. En ook met de punt", herinnert Davy Klaassen zich het doelpunt van Patrick Kluivert in de Champions League-finale van 1995. Klaassen scoorde vanavond op haast identieke wijze de 0-1.

Toch was de aanvoerder van Ajax somber. Na het laatste fluitsignaal stond er 2-2 op het scorebord. "Je moet die goals niet zo weggeven. We gingen achteruitlopen, gaven kansen weg. Dan speel je uiteindelijk gewoon 2-2."

De return is dinsdag 4 augustus in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl