NOS Nieuws

Tiener verdacht van misbruiken en wurgen 8-jarig meisje

In Santa Cruz in Californië is een tiener opgepakt voor het vermoorden en misbruiken van een meisje van 8. De 15-jarige jongen zou het kind hebben opgewacht, hebben overweldigd en haar lijk in een afvalcontainer hebben gedumpt.

Madyson Middleton, roepnaam Maddy, woonde in een kunstenaarscomplex. Ze werd zondag door haar moeder als vermist opgegeven. Het meisje was in de tuin aan het spelen en bleek verdwenen.

Haar lichaam werd maandagavond in de afvalcontainer in de garage van het complex gevonden. Volgens de politie heeft de 15-jarige Adrian Jerry Gonzalez Maddy in het appartement van zijn ouders gelokt en vermoord.

IJsje

De San Francisco Chronicle meldt dat de jongen haar een ijsje had beloofd. Eenmaal binnen zou Gonzalez haar van achteren hebben overweldigd, zich aan de 8-jarige hebben vergrepen en het kind hebben gewurgd.

Een bewakingscamera heeft volgens een bron van de krant vastgelegd hoe de jongen zich ontdoet van het lijk. Ook is op de beelden te zien hoe de tiener nog twee keer terugkeert naar de plek van de afvalcontainer. De jongen zou Maddy hebben vermoord omdat hij speelde met de gedachte om zelfmoord te plegen. Hij wilde zien hoe de omgeving zou reageren als hij het meisje vermoordde, volgens de niet nader genoemde bron van de krant.

Knuffels

Op een persconferentie wilde de openbaar aanklager niet ingaan op de omstandigheden rond de dood van de 8-jarige. De jongen wordt berecht als een volwassene. Hij wordt vervolgd voor moord, ontvoering en seksueel misbruik en kan levenslang krijgen.

In het appartementencomplex wonen zo'n 250 kunstenaars en hun familie, onder wie 50 kinderen. Op een geïmproviseerde herdenkingsplek voor het dode meisje liggen talloze knuffels, bloemen, ballonnen en kaartjes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl