NOS Nieuws

Adelaar jaagt Charles en Camilla de stuipen op het lijf

  • Getty Images
    De schrik zit er bij prins Charles en zijn vrouw Camilla even goed in als ze worden geconfronteerd met een wegvliegende adelaar
  • AFP
  • AFP

De Britse kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla hebben bijna de vleugels van een adelaar in hun gezicht gekregen tijdens een bezoek aan een bloemenshow in Sandringham. Het koninklijke paar ontmoette daar de mascotte van een Britse legereenheid. Toen de arend zijn vleugels spreidde, deinsden Charles en Camilla verschrikt achteruit.

Na de ontmoeting met de adelaar, zei Charles tegen de aanwezige pers dat hij de roofvogel niet wilde vasthouden. "Ik heb geleerd van mijn ervaringen. Ik hou me daarvan afzijdig."

Volgens een woordvoerder zijn de foto's die van het schrikmoment zijn gemaakt, dramatischer dan het in werkelijkheid was. Het is niet de eerste keer dat de prins de adelaar zag. Twee jaar geleden hield hij hem wel vast.

Charles en Camilla bezoeken vaker de jaarlijkse bloemenshow bij het gelijknamige koninklijke landgoed aan de Britse oostkust. Ze liepen rond op het evenemententerrein en spraken met standhouders, bezoekers en vrijwilligers. Er worden dit jaar zo'n 20.000 bezoekers verwacht op het evenement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl