Deze vluchtelingen hebben via de Kanaaltunnel Groot-Brittannië bereikt
NOS Nieuws

Londen dringt aan op snelle actie in Calais

De Britse regering wil het hek aan de Franse kant van de Kanaaltunnel snel versterken. Minister May van Binnenlandse Zaken zei dat na een spoedvergadering van enkele ministers.

De bijna 2 kilometer lange afzetting moet de migranten tegenhouden die in Calais de tunnel willen bereiken. Het hekwerk zoals het er nu staat, kan dat onvoldoende voorkomen.

"We moeten meteen aan de slag", zei May. Ook Eurotunnel, het bedrijf dat de treindienst tussen Calais en Dover exploiteert, moet volgens May snel maatregelen nemen om te voorkomen dat vluchtelingen Groot-Brittannië bereiken. Eerder al zegde Londen toe om 10 miljoen euro bij te dragen aan de beveiliging in Frankrijk.

Politieagenten

Ook wil de Britse regering samen met Frankrijk proberen om vluchtelingen terug te sturen naar het land van herkomst. Het is niet duidelijk hoe dat moet gebeuren, zegt correspondent Tim de Wit in Londen. "Vaak hebben de migranten geen papieren, waardoor niemand weet waar ze vandaan komen."

De regering Cameron staat volgens De Wit onder grote druk om de vluchtelingenstroom een halt toe te roepen. "Parlementariërs van de Conservatieve Partij vinden dat Parijs meer moet doen om te voorkomen dat migranten Frankrijk binnenkomen. Maar premier Cameron wil de confrontatie met de Franse regering niet aan en zet in op samenwerking met Frankrijk."

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve heeft 120 extra politieagenten naar Calais gestuurd.

'Ze sloegen onze vriend'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl