Demonstrerende boeren in 2012 in Brussel
NOS Nieuws

Ook Belgische boeren gaan de barricaden op

In navolging van hun Franse collega's gaan Belgische boeren actievoeren voor een hogere prijs voor hun producten. Het Algemeen Boerensyndicaat, de op een na grootste boerenbond van België, zegt dat is gekozen voor "algemene acties, zoals wegblokkades met tractoren". Belgische media melden dat de eerste acties vanavond al kunnen beginnen.

Franse boeren blokkeerden vorige week snelwegen en belangrijke B-wegen om aandacht te vragen voor hun financiële situatie. Die is belabberd, door de grote prijsdalingen voor melk- en vleesproducten.

Het Boerensyndicaat zegt dat agrariërs in Vlaanderen en Wallonië het minstens zo slecht hebben en wil dat de regering in actie komt. De bond vindt eerste voorstellen van minister Borsus van Landbouw onvoldoende en komt nu dus in actie.

Waalse agrariërs komen om 20.00 uur bij elkaar in een dorp in Henegouwen, op een steenworp afstand van de A8 van Brussel naar Lille. Of daar dan gelijk een blokkade wordt opgeworpen, is nog onduidelijk. In Vlaanderen wordt vanavond nog vergaderd; daar beginnen de acties waarschijnlijk morgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl