Op vliegvelden voert dnata onder meer logisiteke diensten voor vrachtvervoer uit
NOS Nieuws

Cargobedrijf Schiphol in Arabische handen

Het Arabische Dnata neemt de Amsterdamse afdeling van luchtvrachtbedrijf Aviapartner over. Dat heeft Dnata bekendgemaakt in een persverklaring. Hoeveel de Arabieren betalen is niet bekendgemaakt.

Daarmee krijgt het bedrijf uit Dubai niet alleen de algemene cargodiensten van Aviapartner op Schiphol in handen, maar ook een bijbehorend centrum voor dierentransport, een 'Temperature Control Center' en logistieke diensten van de luchthaven op de grond.

"Amsterdam is een belangrijk knooppunt voor het Europese vrachtvervoer", aldus Stewart Angus, verantwoordelijk voor de internationale luchthaven operaties van Dnata. "We kijken er naar uit om samen met Schiphol Airport deze groei voort te zetten."

Twee miljoen ton

Afgelopen twee jaar breidde het Arabische luchtvaartbedrijf, dat naast vrachtvervoer ook luchtvaartcatering en reisdiensten aanbiedt, al uit in Europa. Met de uitbreiding in Amsterdam zou Dnata nu per jaar wereldwijd twee miljoen ton vracht via 26 luchthavens vervoeren.

Op dit moment verwerkt Aviapartner via Schiphol 360 duizend ton aan goederen per jaar, en werken er 430 werknemers. Met de overname krijgt Dnata er 44 duizend vierkante meter aan vrachtopslag bij Schiphol bij.

De Nederlandse toezichthouder moet de overname nog goedkeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl