Madelein Meppelink en Marleen van Iersel
NOS Sport

Meppelink en Van Iersel door op EK

Beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben bij de EK in het Oostenrijkse Klagenfurt hun tweede overwinning geboekt. De titelverdedigsters wonnen met 22-20, 21-18 van Katharina Schützenhöfer en Lena Plesiutschnig.

Meppelink en Van Iersel zijn nu al zeker van een plaats in de knock-outfase, al is het nog niet bekend in welke ronde ze instromen. De groepswinnaar gaat rechtstreeks naar de tweede ronde en de nummers twee en drie naar de eerste ronde. Het duo speelt donderdag zijn laatste groepsduel.

Marloes Wesselink en Jantine van der Vlist leden hun tweede nederlaag. Zij verloren met 11-21, 16-21 van Laura Ludwig en Kira Walkenhorst uit Duitsland. Wesselink zette begin dit jaar een punt achter haar topsportcarrière, maar keert in Klagenfurt tijdelijk terug als vervangster van de geblesseerde Sophie van Gestel.

Goede start mannen

Bij de mannen wonnen de Nederlandse koppels hun eerste duel. De als eerste geplaatste Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst, bij de afgelopen WK nog tweede, versloegen de Tsjechen Premysl Kubala en Jan Hadrava met 19-21, 21-14, 15-9. De als derde ingeschaalde Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013, waren in twee sets klaar met de Oostenrijkers Peter Eglseer en Daniel Müllner: 23-21, 23-21.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl