Kevin van Essen
NOS Voetbal

Telstar-speler Van Essen betrapt op doping

Voetballer Kevin van Essen (25) heeft tijdens een dopingcontrole positief getest op furosemide, een stof die voorkomt op de dopinglijst van het WADA (Wereld Anti-Doping Agentschap). De speler van Telstar liep begin mei tegen de lamp.

De dopingcontrole vond plaats na afloop van Telstar - Helmond Sport (4-0, Van Essen maakte de 1-0), op 8 mei. Ook de contra-expertise leverde een positieve uitslag op. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft inmiddels aangifte bij de tuchtcommissie van de KNVB gedaan.

Sanctie

"Het is nu aan de tuchtcommissie te beslissen of er sprake is van een overtreding van het dopingreglement en of er een sanctie wordt opgelegd", meldt de KNVB in een verklaring. "Ook kan de tuchtcommissie besluiten of de speler - in afwachting van de behandeling van de zaak - geschorst wordt voor alle officiële wedstrijden, trainingen en andere activiteiten van de KNVB."

Telstar

"Kevin en de club zullen tot na de behandeling door de centrale tuchtcommissie doping niet nader op de bevindingen ingaan", meldt Telstar op de website.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl