De oproep van de Finse voetbalbond
NOS Voetbal

Finse voetbalbond plaatst vacature bondscoach online

De Finse voetbalbond is een opmerkelijke sollicitatieprocedure gestart. De bond plaatste op de eigen website een vacature voor het bondscoachschap. Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 3 augustus melden.

"We zijn op zoek naar een coach die dezelfde passie deelt als de Finse voetbalfamilie", valt er in de vacature te lezen. "Je bent verantwoordelijk voor het coachen en de toekomst van het Finse vlaggenschip. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van andere nationale teams, de opleiding van coaches en de ontwikkeling van spelers."

Ontslag

Half juni zette de voetbalbond coach Mixu Paatelainen op straat en een opvolger is nog niet aangewezen. Het ontslag van Paatelainen was het gevolg van een reeks teleurstellende resultaten in de kwalificatiereeks voor het EK van 2016.

Finland staat in groep F met vier punten uit zes duels op de voorlaatste plaats en kwalificatie voor het EK lijkt onmogelijk.

Salariseisen

De bond kan een contract van twee tot vier jaar bieden. De mogelijkheid bestaat dat de nieuwe bondscoach zelfs nog tijdens de huidige kwalificatiereeks instapt. Geïnteresseerde coaches wordt gevraagd hun CV en salariseisen per e-mail toe te sturen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl