Jenrry Mejia was net terug van een schorsing
NOS Sport

Pitcher New York Mets 162 wedstrijden geschorst

Honkballer Jenrry Mejia is voor 162 wedstrijden geschorst wegens het gebruik van doping. De pitcher van New York Mets is voor de tweede keer in korte tijd tegen de lamp gelopen, meldt de Major League Baseball.

De 25-jarige Dominicaan pitchte dit seizoen pas zeven wedstrijden, na het uitzitten van een schorsing van tachtig duels. Hij keerde begin juli terug bij de Mets.

Mejia, die nog niet heeft gereageerd, is dit keer betrapt op het gebruik van de steroïden stanozolol en boldenone. Bij zijn vorige schorsing zei hij geen idee te hebben hoe de verboden stof in zijn lichaam terecht was gekomen.

Record

De schorsing van 162 duels, een compleet regulier seizoen, is een evenaring van het record in de MLB. In 2013 werd Alex Rodriguez van stadgenoot New York Yankees eveneens een heel seizoen geschorst.

"Het is niet verrassend dat er erg veel teleurstelling heerst", zei Mets-baas Sandy Alderson. "Misschien zelfs wel woede. Of verbazing dat dit kan gebeuren zo kort na zijn vorige schorsing. En teleurstelling, in de zin dat dit een negatief effect zal hebben op een veelbelovende carrière."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl