Richairo Zivkovic
NOS Voetbal

Zivkovic is 'niet normaal zoals iedereen'

Richairo Zivkovic moet Willem II dit seizoen aan veel doelpunten helpen. De jonge aanvaller wil zich revancheren voor zijn tegenvallende eerste jaar bij Ajax. "Het voetballen ben ik niet verleerd."

De 18-jarige Zivkovic ziet zijn tijdelijke stap naar Tilburg als een logische keuze. "Ik heb een stap achteruit gedaan om er twee vooruit te zetten", zegt hij zelfbewust. "Ik heb één gesprek met de trainer gehad en toen voelde het boem, pats, in één keer goed."

Ik heb wel een getalletje in m'n hoofd. Welk? Dat zien we wel aan het einde van het seizoen.

Richairo Zivkovic over zijn toekomstig aantal doelpunten als Willem II-spits

Dubbele cijfers

Bij Willem II wil hij zijn status als doelpuntenmaker herwinnen. "We gaan voor de dubbele cijfers", belooft Zivkovic. "Ik heb wel een getalletje in m'n hoofd. Welk? Dat zien we wel aan het einde van het seizoen."

"Vorig seizoen heb ik mijn mindere fases gehad, maar ook goede fases. Het voetballen ben ik niet verleerd", aldus Zivkovic, die zijn uitleenbeurt aan Willem II als leerjaar ziet. "Ik wil 34 wedstrijden spelen, veel scoren en sterker terugkomen bij Ajax. Ik heb dit wel nodig om volgend seizoen beter te zijn."

Gedrag buiten het veld

De in Assen geboren speler haalde afgelopen seizoen dikwijls het nieuws, maar vooral door zijn gedrag buiten het voetbalveld. Zo werd hij bij Ajax en bij Oranje onder 19 disciplinair gestraft omdat hij herhaaldelijk te laat kwam.

Zivkovic gaat voor de 'dubbele cijfers' bij Willem II

Zivkovic is zich bewust van zijn gedrag, maar wil geen eenheidsworst zijn: "Je moet niet net zoals iedereen normaal willen zijn."

"Zo'n boef ben ik niet", vindt de aanvaller. "Er ontstond veel ophef omdat ik mij onprofessioneel gedroeg door een aantal keer te laat te komen. Maar verder heb ik me nooit misdragen. Ik hou ervan om het randje op te zoeken, maar ik ben geen vervelende jongen."

Ik hou ervan om het randje op te zoeken, maar ik ben geen vervelende jongen.

Richairo Zivkovic over zijn gedrag buiten het veld

Streppel geniet van samenwerking

Willem II-trainer Jürgen Streppel denkt wel overweg te kunnen met jongens van het 'kaliber-Zivkovic'. "We zijn er in Nederland goed in om een stempel op iemand te drukken en dan kom je er nooit meer van af. Ik was vroeger ook niet de makkelijkste, dus ik vind het heerlijk om met dit soort gasten te werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl