Chelsea klopt Barcelona na strafschoppen in Amerika

Champions Cup 2015: Chelsea-Barcelona

Chelsea heeft op Amerikaanse bodem in de International Champions Cup na strafschoppen van FC Barcelona gewonnen. Na de reguliere speeltijd was de stand in Washington 2-2. De penaltyreeks werd met 4-2 gewonnen door de landskampioen van Engeland.

Het hoogtepunt van de wedstrijd vond al na tien minuten plaats. De Belg Eden Hazard maakte met een prachtige solo het doelpunt van de avond. Hij draaide rond de middencirkel weg bij Ivan Rakitić, gaf enkele spelers van Barcelona het nakijken en schoot de bal bekeken langs doelman Marc-André ter Stegen.

Enkele minuten na rust zette Luis Suárez daar namens Barcelona ook iets fraais tegenover. Met een stift passeerde hij Thibaut Courtois. De bal leek nog van de lijn te worden gehaald, maar het doelpunt werd toegekend.

Strafschoppenserie

Sandro Ramirez bracht Barcelona na ruim een uur aan de leiding, maar met een kopbal vlak voor tijd bracht Gary Cahill de Londenaren op gelijke hoogte. In de strafschoppenserie misten Alen Halilovic en Gerard Piqué een penalty namens de Catalanen.

Benfica won op hetzelfde toernooi na strafschoppen van Club America. Na negentig minuten was het 0-0.