Disneyland Parijs

Europa wil onderzoek naar goedkoop Disneykaartje voor Fransen

Brussel wil dat er een eind komt aan Europese prijsverschillen voor kaartjes en overnachtingen bij pretpark Disneyland Parijs. Fransen blijken veel goedkoper uit te zijn dan klanten uit bijvoorbeeld Nederland, Duitsland of Groot-Brittannië.

De Britse krant Financial Times meldt dat de Europese Commissie Frankrijk heeft opgedragen om uit te zoeken hoe dat komt. Volgens een vooronderzoek van de commissie betalen Britten 15 procent meer voor een kaartje dan Fransen. Ook zouden Franse klanten betere aanbiedingen krijgen. Boze klanten hadden bij Brussel geklaagd, omdat ze vonden dat ze werden benadeeld.

Vaste prijs

"We moeten dit tot op de bodem uitzoeken", zegt EU-commissaris Bienkowska tegen de krant. "Op het eerste gezicht zie ik geen verklaring die het prijsverschil rechtvaardigt."

Disneyland zegt in Financial Times dat de prijzen niet oneerlijk zijn. Volgens het pretpark kunnen de verschillen worden verklaard door acties en kortingen in lokale afzetmarkten. De vaste prijs zonder korting zou overal hetzelfde zijn.

Hetzelfde arrangement is in Frankrijk veel goedkoper dan in Nederland en Duitsland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl