Robin van Persie maakte in de 68ste minuut zijn debuut
NOS Voetbal

Van Persie debuteert met remise bij Fenerbahçe

Robin van Persie heeft in zijn eerste officiële wedstrijd voor Fenerbahçe nog niet kunnen scoren. In het eerste duel met Sjachtar Donetsk, in de derde voorronde van de Champions League, bleef zijn ploeg steken op 0-0.

Fenerbahçe begon met Van Persie op de bank. De Nederlandse spits maakte deze maand voor 5,5 miljoen euro de overstap van Manchester United naar de Turkse topclub, waar hij een contract voor drie jaar tekende. Omdat Van Persie pas kort geleden aansloot bij de groepstraining en dus nog niet topfit is, stond hij tegen Sjachtar nog niet in de basis.

Sfeervol stadion

Fenerbahçe en Sjachtar Donetsk, die afgelopen seizoen als tweede eindigden in respectievelijk de Turkse en Oekraïense competitie, waren aan elkaar gewaagd in een sfeervol Sükrü Saraçoglu-stadion. In de eerste helft kreeg Sjachtar twee grote kansen, na rust was de thuisploeg de bovenliggende partij. Tot doelpunten leidde dat niet.

Trainer Vítor Pereira bracht Van Persie in de 68ste minuut in het veld als vervanger van Moussa Sow, maar ook de Nederlander kon niet voor gevaar zorgen.

Volgende week moet Fenerbahçe minimaal één keer scoren om de play-offs te bereiken. Dat duel wordt gespeeld in Lviv, omdat Sjachtar vanwege de politieke onrust in Oost-Oekraïne moet uitwijken naar speelsteden in het Westen van het land.

Uitslagen Champions League dinsdag 28 juli

CSKA Moskou - Sparta Praag 2-2

Milsami Orhei - Skënderbeu 0-2

FC Midtjylland - APOEL Nicosia 1-2

Maccabi Tel Aviv - Viktoria Plzen 1-2

Panathinaikos - Club Brugge 2-1

BSC Young Boys - AS Monaco 1-3

Videoton FC - BATE Borisov 1-1

Dinamo Zagreb - Molde FK 1-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl