Een verbaasde bezoeker staart naar een briefje op de afgeplakte ramen
NOS Nieuws

Vermaard Madrileens café sluit onverwacht zijn deuren

Stamgasten van het oudste café van Madrid hebben de burgemeester gevraagd hun kroeg van de ondergang te redden. Tot grote verbazing van de vaste bezoekers stonden ze gisterochtend voor een gesloten deur. Er hing alleen een briefje: wegens bedrijfsbeëindiging gesloten.

Café Comercial bestaat al 128 jaar en wordt gerund door de familie Contreras. De zaak heeft een rijke historie. Sinds 1887 dronken politici, kunstenaars en ook stierenvechters er koffie met elkaar. Illustere bezoekers waren onder anderen de schrijver Enrique Jardiel Poncela, regisseur Alfonso Cortés-Cavanillas en componist Sorozábal.

Verbaasd personeel

De obers staan bekend om het dragen van ouderwetse kleding. Zelfs zij waren niet op de hoogte van de sluiting. Ober Felipe Majano was van de ene op de andere dag zijn baan kwijt. "Het komt zeer onverwachts, we zijn niet gewaarschuwd."

Op Facebook schrijven de eigenaren dat ze het erg jammer vinden, maar dat de tijd is gekomen om de zaak te sluiten. De klanten worden bedankt voor het vertrouwen en de jaren vol mooie ervaringen.

Burgemeester Manuela Carmena is naar eigen zeggen zeer bedroefd over de sluiting, maar heeft nog geen actie aangekondigd om het café weer open te krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl